Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
JOSEP BERMÚDEZ

Amb la cara folrada de vaqueta

Regidor i portaveu del Grup Municipal Més Algemesí
- 17/04/2019
Josep Bermúdez Josep Bermúdez

Algemesí és un poble acollidor, i per això, quan un expresident del govern com Zapatero faparada i fonda ací, tot i que siga per a un acte electoral, és òbviament benvingut. Però que sigabenvingut no vol dir que puguem ni deguem oblidar el maltracte que ens infringí. I és que a mipersonalment em causa molta desafecció que un president, que passà olímpicament denosaltres a l'hora de defensar el Dret Civil Valencià, ara se'n recorde del meu poble enparticular, i del poble valencià en general, quan es tracta de demanar-nos el vot. Estem parlantd'un president que no sols no va fer res per assegurar la pervivència del nostre dret, que nosols no l'afavorí, sinó que el tallà de soca-arrel amb la presentació de dos recursos de constitucionalitat durant el seu mandat.

Zapatero, en connivència amb un Tribunal Constitucional que ens aplica sistemàtica alsvalencians i valencianes la part estreta de l'embut, va decidir aplicar-nos no, un, sinó dos 155quan recorregué tant la llei valenciana relativa a la custòdia compartida, com la relativa alrègim econòmic matrimonial valencià. I no les defense tan sols per una qüestió de nostàlgiahistòrica, sinó perquè són dues lleis socialment progressistes, dues lleis que milloraven el dia adia dels matrimonis valencians i ens situaven en igualtat de condicions amb la resta deterritoris amb dret civil propi. 

I malgrat que la nova redacció de Carta Magna valencianarecollia la necessitat de recuperar el dret foral propi dels valencians, el president Zapateroadduí que aquest estava "mort" i era irrecuperable. I, com no podia ser d'altra manera, elConstitucional emeté el certificat de defunció que Zapatero li demanà tirant mà de la vigència-pareu les orelles- del Decret de Nova Planta!

I ara l'expresident, amb la cara folrada de vaqueta, no té altra ocurrència que vindre ademanar el vot al meu poble, al poble al qual li negà recuperar el seu dret històric. Dirà això ala cara als comensals quan faça el míting? Els dirà que el seu dret foral val menys que eld'aragonesos, catalans o navarresos, per exemple? Els dirà com els ha complicat la vida entemes de règim matrimonial o d'herències pel simple fet que vol que ens acollim al seu dretcastellà? Els llegirà l'inici del Decret de Nova Planta? Ho dubte. Supose que hui els mostrarà lacara del doctor Jekyll, perquè la del terrible mister Hyde ja ens la mostrà prou quan governà.Però aquest il·lustre convidat no ve sol, sinó que porta de corista al Molt Honorable Ximo Puig,que no dubtà en convocar les eleccions el dia anterior al plenari de les Corts en el que estavaprevist votar i aprovar la petició de modificació de la Constitució Espanyola. Aquesta peticiófou pactada per tots els grups parlamentaris, excepte Ciudadanos, clar. Era l'única via, i potseroportunitat, per la qual podíem recuperar el nostre Dret Civil Valencià; però a ell li va donarigual.

És evident que al nostre President no li tremolà gens ni mica el pols quan signà per primeravegada tal decret, tot i que amb ell tirara per terra tot el costós treball d'enginyeria jurídica,política i diplomàtica que havia dut endavant l'Associació de Juristes Valencians. Anys i anysde treball se n'anaren en orri pels seus càlculs electorals. Sincerament no puc entendre la pocaestima que Puig demostrà pel nostre dret, tan poca que el sacrificà per aconseguir -o no- unsquants diputats més. Molt menys puc entendre que qui ha de defensar la història i llei delsvalencians es preste tan alegrement a compartir taula i tapet amb qui no parpellejà quanrematà l'incipient Dret Civil Valencià recuperat.

Malgrat tot, estic segur que al meu poble, a Algemesí, gaudirà d'un bon i agradable dinar,perquè nosaltres som així d'hospitalaris, i sempre ens desvivim amb qui ens visita, tot i queaquest siga un autèntic botifler amb la cara folrada de vaqueta.

Categorías de la noticia

Otras noticias en Opinión

Viñeta publicada en Elperiodicodeaqui.com
CEO de www.viviendea.com

Otras noticias en sucesos

El PSOE elige Paterna por contar su cementerio con más de setenta fosas comunes con los restos de 2.238 represaliados del franquismo
Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
Quizá te interese...

Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.