Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
BARRIOS

El Pla especial de protecció del nucli històric de Patraix prioritza l'espai per a vianants

Es podrà consultar en la web de l'Ajuntament i hi haurà 45 dies per a fer al·legacions.
REDACCIÓN - 24/04/2019
Recreació de la intervenció proposada.

Recreació de la intervenció proposada.

El Pla especial de protecció del nucli històric tradicional de Patraix (PEP) establix la necessitat de redefinir l'ordenació del nucli històric del barri, que va ser declarat Bé de Rellevància Local per a garantir la preservació dels seus valors tant culturals com patrimonials i la posada en valor a l'entorn urbà en el qual està situat.

«És important posar en valor els diferents nuclis històrics de la ciutat, ja que València és una ciutat pericèntrica, però els barris no han rebut l'atenció que mereixien fins ara», ha comentat el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià. Per això, i amb l'objectiu d'aconseguir el màxim consens entre Ajuntament i el veïnat, es va establir que les persones residents del barri de Patraix presentaren les seues propostes per a aconseguir una millora de la zona històrica del barri.

Gràcies a estes aportacions es va arribar a la conclusió que el pla havia d'ampliar l'àmbit del nucli històric tradicional del barri (NHT) i incloure l'illa de cases de Fra Mateu, que es correspon amb el traçat de la sèquia de Favara, i els edificis de finals del segle XIX del carrer del Marqués d'Elx i totes les parcel·les relacionades amb l'edificació del carrer de Joan Baptista Coratjà.

D'altra banda, mantindrà l'estructura urbana del NHT per a protegir, així, les alineacions històriques i la seua morfologia tradicional i estudiar totes les intervencions possibles en els edificis, a més de garantir que els nous edificis que es construïsquen s'adapten a les característiques dels edificis que els envoltarien (per exemple, pel que fa a l'altura) i, per tant, queden ben integrats.

Quant a l'ordenació del barri, es revisaran els entorns dels carrers del Venerable Anyés i de Fra Mateu. En el cas d'este últim es revisarà poder obrir l'espai lliure previst pel planejament vigent. L'encreuament del carrer Venerable Anyés amb l'avinguda de les Tres Forques es convertirà en una gran zona verda que marcarà l'entrada al barri.

Per a la protecció del NHT, també es restringirà el pas de vehicles als carrers de Joan Baptista Coratjà, de Torís i del Cor de Jesús, s'eliminarà així l'aparcament en superfície i s'establiran solucions per a l'aparcament en l'entorn pròxim i s'alliberaran espai per als vianants.

Un altre dels punts importants que preveu el pla és la millora de la integració del NHT i la posada en valor en la seua zona urbana. Per això, s'establiran itineraris ciclistes i per als vianants acompanyats de vegetació amb l'objectiu de generar un espai públic multifuncional.

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

El equipo estará casi al completo los próximos días con la llegada de Joy Adams, a falta de que se incorpore Meiya Tirera
El Centre del Carme proyectará 'Attenberg' (2010), de la cineasta griega Athina Rachel Tsangari, este martes en CCCCinema ,otro de los platos fuertes de la semana es la danesa 'Århus by night' (1989), una obra inédita en España, y la francesa 'Tandem' (1987) - Otro de los platos fuertes de la semana es la danesa 'Århus by night' (1989), una obra inédita en España, y la francesa 'Tandem' (1987)

Otras noticias en sucesos

El joven de 21 años detenido este domingo después de haber dado supuestamente un paliza con un palo a su novia de 17 años en la localidad valenciana de Torrent y que poco después pasó a disposición judicial ha ingresado ya en prisión
La Policia Local de Paterna ha abierto diligencias penales contra el conductor del camión, que transportaba una viga de 40 metros de longitud y 35 toneladas de peso, por un presunto delito contra la seguridad vial
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.