Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
BIBLIOTEQUES

Els socis de les biblioteques municipals de València creixen un 21% des de 2015

La regidora d'Acció Cultural, Maria Oliver, ha fet balanç de la gestió durant este mandat, en el qual ha augmentat la participació ciutadana en la gestió i activitat de la xarxa municipal
REDACCIÓN - 10/02/2019

Un 21% més de socis i sòcies, un augment del 96% en la demanda de préstecs digitals, un creixement del 68% de les activitats desenvolupades en els Espais d'Iniciatives Culturals, i un increment del 59% en les activitats d'animació lectora. Estes són les principals dades que reflectixen la gestió de la Xarxa de Biblioteques Municipals, que la regidora responsable, Maria Oliver, ha presentat hui.

«Hem treballat per fer de les biblioteques un espai des del qual acostar la cultura a la ciutadania i als barris, però també un espai que reculla i projecte la cultura que es genera en els propis barris». Oliver ha definit la línia principal que ha marcat el treball desenvolupat per a fer de les biblioteques espais de cultura i de participació.

La delegada ha realitzat hui un balanç de la seua gestió al capdavant de la Regidoria, i s'ha mostrat molt satisfeta dels resultats. «Quan vam arribar al govern municipal ara fa 4 anys vam observar que la ciutat disposava d'una xarxa de biblioteques molt extensa però molt desconeguda per la ciutadania, i que presentava grans carències», ha explicat. Tal com ha afirmat la regidora, les biblioteques funcionaven «pràcticament com a cementeris de llibres», per la qual cosa es va impulsar un procés de treball conjunt i coordinat amb les persones professionals de la Regidoria i amb els veïns i veïnes de cada barri per tal de conéixer les seues necessitats i propostes de millora. Especialment, en allò referit als anomenats Espais d'Iniciativa Cultural, dels quals disposa un bon nombre de les biblioteques de la xarxa municipal, i que s'han convertit en espais de co-gestió i de projecció cultural.

En estos 4 anys les xifres han evolucionat «de manera molt positiva», segons ha assegurat la regidora. Des de l'any 2016 el nombre de socis i sòcies s'ha incrementat en 15.219 persones (8.504 d'elles en 2018), la qual cosa suposa un augment del 21%.

Quant als fons bibliogràfics disponibles en la xarxa general, s'han dotat amb 12.383 nous exemplars. I, a més, s'han augmentat en un 10% els fons bibliogràfics audiovisuals, en la línia de modernització dels recursos disponibles i d'actualització a les noves necessitats i aplicacions tecnològiques. De fet, la demanda de préstecs digitals de la plataforma e-biblio s'ha disparat: l'increment des de 2017 s'ha situat en el 96%, i ha arribat a registrar 4.420 préstecs en 2018.

CO-GESTIÓ CIUTADANA I ACTIVITATS CULTURALS

Maria Oliver ha destacat l'impuls a la co-gestió ciutadana dels espais culturals de què es disposa a les biblioteques. «No es tracta només de fer cultura en els barris, sinó des dels barris», ha afirmat. De fet, des de l'inici de la legislatura el nombre d'activitats a les biblioteques municipals ha crescut en un 68%: de les 859 de 2016, a les 1.446 de 2018.

A això se sumen les activitats formatives que també tenen el seu espai en estos centres municipals, i que han crescut en un 99%, de les 244 activitats registrades en 2016 a les 485 desenvolupades de l'any passat. «Això ens ha permés enfortir les relacions amb la comunitat educativa de cada barri», ha subratllat la regidora. «L'objectiu, a més d'acostar la cultura als barris, és que eixos barris, la ciutadania, siguen protagonistes del fet cultural, que aporten i siguen un element actiu en la generació de cultura».

Oliver ha destacat el creixement en un 58% de les activitats d'animació lectora, especialment les dedicades al públic infantil, mitjançant propostes com 'contacontes' i clubs de lectura.

Finalment, la regidora d'Acció Cultural ha destacat l'esforç dirigit a «dignificar» les diferents seus i espais de les biblioteques, amb millores de mobiliari, instal·lacions i manteniment. A més, ha anunciat la pròxima posada en ús de les dependències de les biblioteques de Trinidad (en el primer trimestre d'enguany), i Carola Reig, en Benimaclet, així com el trasllat de la d'Orriols a noves dependències. A tot això se suma el projecte d'impulsar una nova senyalística, que es presentarà en breu, per dotar a la xarxa de Biblioteques Municipals d'una imatge corporativa «potent i reconeixible, que la gent puga identificar i que exercisca d'element aglutinador».

Categorías de la noticia

Otras noticias en València

El pla, consensuat amb el Comité d'Empresa, preveu per primera vegada acabar amb les externalitzacions en l'àrea tècnica en 2023
El PSOE consigue 10 diputados, el Partido Popular 7, seguido muy de cerca por Ciudadanos que logra 6 diputados, y Unidas Podemos alcanza 8

Otras noticias en sucesos

Según ha informado el Consorcio Provincial de Bomberos en un comunicado, este servicio ha iniciado el rescate a las 11.00 horas de hoy
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.