Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
FOIOS

Polock tocarà amb entrada gratuïta en la III edició de Foios Little Fest

La reconeguda banda valenciana tancarà els dos dies de festival amb la seua actuació en la vesprada del diumenge
REDACCIÓ - 21/09/2018
El regidor Àlex Micó intervé en la presentació del festival. EPDA El regidor Àlex Micó intervé en la presentació del festival. EPDA

La tercera edició de Foios Little Fest tindrà lloc els dies 29 i 30 de setembre recolzant a grups novells valencians mitjançant el seu concurs de bandes i afermant-se com un festival obert a totes les edats i públics amb les actuacions de Polock, Linqae, Ramonets, Mantequilla Voladora i Nina Dinamita & La Swing Milícia. El festival comptarà amb tallers, un àrea de menjars i descans amb foodtrucks, DJs i un escenari addicional amb grups d'alumnes de la prestigiosa escola musical internacional Berklee. Totes les actuacions i l'entrada al recinte seran lliures i gratuïtes.

En la presentació a mitjans de la III Edició de Foios Little Fest, celebrada en l'Ajuntament de Foios, han participat Raúl Molina, director del festival, Álex Micó, Regidor de Joventut, Igualtat i Dóna de Foios i Iosune Noguera, guitarrista del grup Mantequilla Voladora, guanyador del concurs de grups novells de la passada edició del festival.

Micó ha presentat l'acte agraint a organitzadors i col·laboradors i destacant que l'esperit del festival és donar la "possibilitat a la gent jove per a divertir-se d'altres formes, amb la idea d'arribar a tots els públics i edats. Donant l'oportunitat a grups novells, amb el concurs de bandes, que és el nucli central del Foios Little Fest, al que se sumen tot un seguit de actuacions i activitats." També ha assenyalat la importància de tenir en la presentació a Iosune Noguera, com a guitarrista i líder del grup guanyador de l'edició anterior, ja que "en el sector musical, com en altres sectors culturals, i en la societat en general, és necessari fer visible la figura de la dona, ningunejada històricament, i que per tant cal reivindicar des de les institucions i festivals com aquest."

Molina, com a director del festival ha abundat en el fet que el festival vol obrir-se a tots els públics i edats, i seguir creixent en qualitat i propostes, "però sempre tractant a tots els grups per igual, amb el mateix respecte i gust. Per exemple, per als més xicotets tornem a comptar amb Ramonets, així com els tallers dels matins de música i pintura. Juntament amb açò, enguany la gran novetat a part de l'actuació gratuïta de Polock, és la col·laboració d'alumnes de la prestigiosa escola internacional de música, Berklee, amb la idea que la música no pare durant els dos dies del festival."

Quant a l'afluència de públic, Molina espera "com a mínim doblegar l'afluència de l'any passat, aconseguint entre 6.000 i 8.000 assistents, la qual cosa hem tingut en compte a l'hora de contractar la seguretat, a més d'un operatiu especial de la policia. Quan vas creixent és complicat controlar a la gent, però l'experiència de les dues primeres edicions ha sigut molt positiva, sense cap tipus d'altercat. Si algú vol venir a desfasar, li convidem al fet que no venja."

Finalment, Noguera, ha incidit en la "dificultat de la indústria musical valenciana, per la qual cosa festivals com Foios Little Fest són fonamentals per a atorgar reconeixement a bandes novells. Tenir un backline propi per als grups és molt rellevant per a estalviar despeses en els grups que comencen, i que el premi siga tocar en l'edició de l'any següent està molt bé, ja que serveix de molta ajuda, a part de que així a tots els grups que participen se'ls tracta de la mateixa forma en el concurs. Com a grup guanyador de l'any passat sí que hem vist una gran progressió pel que fa a l'edició anterior en presència i creixement del festival."

A part de les novetats destacades pels representants del festival, Foios Little Fest manté el seu esperit original i en la seua tercera edició contínua apostant per la creació musical de la gent jove a través del concurs de bandes, i incloent l'actuació del grup guanyador de l'edició anterior, Mantequilla Voladora. Els grups seleccionats per a enguany d'estils molt diversos, però compartint qualitat i en molts dels seus components fins a una trajectòria rellevant en altres grups. Els seleccionats per a l'actuació en el concurs són: Òrbites, Mr. Sanchez, Nius de Nit i Bastida.

Continuen també les actuacions per a tots els gustos i franges d'edat comptant de nou amb RAMONETS, per als més xicotets en el matí del dissabte i programant a Nina Dinamita & La Swing Milícia que posaran a tothom a ballar en el matí del diumenge.

Com en totes les edicions hi haurà tallers infantils, un àrea de menjars i descans amb un major nombre de foodtrucks, barres de beguda, i carpes. Totes les actuacions i l'entrada al recinte seran lliures i gratuïtes.

Fruit del creixement treballat per a aquesta tercera edició és l'actuació del reconegut grup valencià indie de pop-rock, POLOCK, que tocarà el diumenge a la vesprada, tancant les actuacions del festival. També es comptarà amb un altre grup valencià que ve creixent amb força, LINQAE sent els encarregats de completar les actuacions en la nit del dissabte després del concurs de bandes.

Seguint aquesta línia de creixement i ampliant l'espectre musical, Foios *Little Fest inicia en aquesta tercera edició una col·laboració amb l'alumnat de la prestigiosa escola musical internacional amb seu a València, Berklee College of Music.

Tant en les vesprades del dissabte com el diumenge es podrà gaudir de diverses formacions d'alumnes de l'escola, juntament amb una selecció de DJs perquè la música no pare durant els dos dies del Foios Little Fest.

Al seu torn, després de la reeixida experiència de la intervenció mural de 2017, en aquesta edició novament s'amplia la proposta establint una col·laboració directa amb l'associació cultural ZEDRE – Art Mural i Cultura Urbana, tant per a la impartició dels tallers per a xiquets i xiquetes del dissabte al matí, com una sèrie d'intervencions murals per artistes seleccionats per l'associació.

D'aquesta forma se segueix reforçant la qualitat dels tallers infantils, que continuaran el diumenge al matí, entorn del món de la música, i impartits igual que en les edicions anteriors, per les associacions musicals de Foios, Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios i Associació d'Amics de Música Tradicional Pepe Penya de Foios.

Foios Little Fest està organitzat per l'Ajuntament de Foios, des de les seues regidories de participació i joventut, i compte per a aquesta tercera edició amb la col·laboració de Pinturas Montó, Grup Poli-Comunicació, Rock&Roll Heaven, Yapadú Producciones, Full Up Studio i ADuo.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

Las obras ya han finalizado en todos los cruces de la Calle Figueres y en la Calle Doctor Fleming
La intervención se suma a las mejoras llevadas a cabo en los últimos meses en el polígono Fuente del Jarro y que incluyen el repintado de la señalética horizontal en las principales calles, el reasfaltado y reposición de aceras

Otras noticias en sucesos

El suceso ha obligado a cortar totalmente la autopista en dirección Alicante
También se le han imputado los delitos de usurpación de identidad y usurpación de funciones públicas
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.