Este sitio web utiliza cookies, además de servir para obtener datos estadísticos de la navegación de sus usuarios y mejorar su experiencia de como usuario. Si continúas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedes cambiar la configuración u obtener más información en nuestra política de cookies pulsando aquí.
Entendido
Iniciar búsqueda
Cerrar
RAFELBUNYOL

Rafelbunyol presenta el seu Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

Una de les prioritats serà l'accessibilitat a algunes zones del poble
REDACCIÓN - 19/06/2019
Presentació del Pla a Rafelbunyol. EPDA Presentació del Pla a Rafelbunyol. EPDA

Esta setmana tingué lloc la presentació de les propostes d'actuació que es duran a terme a través del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS). Una actuació cofinançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020.

La mobilitat és una part molt important de la sostenibilitat. Ja que la majoria d'aquest es destina als desplaçaments urbans i metropolitans, el repte en l'àmbit urbà està a conjugar, de manera equilibrada, les necessitats de mobilitat amb la possibilitat d'atendre aquestes necessitats de forma més sostenible.

Per això, aquest PMUS té com a objectiu la implantació de formes de desplaçament més sostenibles en l'àmbit geogràfic de competència de l'Ajuntament de Rafelbunyol, prioritzant la reducció del transport individual motoritzat en benefici dels sistemes col·lectius i d'altres maneres no motoritzades de transport, desenvolupant al mateix temps aquelles maneres que facen compatibles la seguretat viària i la defensa del medi ambient, garantint, d'aquesta forma, una millor qualitat de vida per a la ciutadania.

Durant la presentació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, celebrada a la Biblioteca Municipal, l'alcalde, Fran López, destacà la importància de la sostenibilitat per a la millora de la qualitat de vida de les veïnes i veïns de Rafelbunyol. "Fa més de dos anys que estem treballant al PMUS, primer amb l'ajuda de la Diputació Provincial per a la redacció de l'estudi de mobilitat urbana sostenible i ara amb l'ajuda de Conselleria i els fons FEDER per a la redacció del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible. El PMUS és una eina per a resoldre no només problemes d'accidents i reducció de CO sinó també per a ajudar a reduir l'exclusió social" explicà el primer edil.

Per la seua part, la regidora de Sostenibilitat Ambiental, Antonia Romero, insistí en què "hem d'aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguen inclusius, segurs, resilients i sostenibles. Per a aconseguir-ho necessitem l'opinió de la ciutadania respecte a la priorització de les propostes d'actuació del PMUS per a fer d'aquest pla, una ferramenta que ens permeta facilitar la vida de les persones del poble".

En l'acte, amb l'objectiu de què la població done el seu punt de vista amb la informació més gran possible, Raquel Pastor, de "Arin Ingenieria" encarregada de la redacció del PMUS, explicà al públic assistent les 20 propostes que recull.

Durant el torn de preguntes, Alicia Piquer, regidora d'Igualtat, va transmetre algunes de les inquietuds de les dones, en matèria urbanística, replegades en el "Berenar de Dones" celebrat el 6 de juny, on un dels principals problemes a resoldre és l'accessibilitat, com per exemple el camí al supermercat del polígon industrial, que es troba perillós i gens accessible; sent aquesta una de les línies reflectides al PMUS.

Els dies de participació presencial seran: demà dijous, 20 de juny, al mercat de 9 a 13 hores, i el dissabte, 22 de juny, al parc Ausiàs March de 10 a 14 hores (coincidint amb la festa de l'AMPA del CEIP Verge del Miracle).

L'opinió ciutadana també es pot donar de manera telemàtica a través de l'enquesta i a la bústia de suggeriments a la pàgina web de Rafelbunyol.

Categorías de la noticia

Otras noticias en L´H. Nord

La víctima perdió el conocimiento y sufrió un traumatismo craneofacial
Los cines Kinépolis y el Ayuntamiento de Paterna continúan apostando por las producciones nacionales a través de los Preestrenos del Festival Antonio Ferrandis

Otras noticias en sucesos

Una de las víctimas estuvo un día en el hospital en observación
El suceso ha obligado a cortar totalmente la autopista en dirección Alicante
Comparte la noticia
Eventos y digitales valencianos, S.L. Todos los derechos reservados
-


Otros productos de Eventos y digitales valencianos, S.L.